Patric Barendregt handen
Home Beginners Gevorderden Biografie Meer...
info@patricbarendregt.nl 06 29359636


Speel je al jaren zelfstandig, maar loop je toch vaak vast op steeds diezelfde moeilijke passages? Speel je altijd met veel plezier maar krijg je toch kramp of pijn wanneer je langere tijd achter elkaar piano speelt? Wil je toch graag beter noten leren lezen, juist van akkoorden leren spelen of de muziek die je speelt beter leren begrijpen?

Dan kan ik je ongetwijfeld verder helpen.

Ik ben zelf uitvoerend pianist en op het conservatorium heb ik o.a. zeven jaar les gehad van de (helaas veel te vroeg overleden) bekende concertpianist Rian de Waal. Van hem heb ik geleerd om altijd zoveel mogelijk ontspannen te blijven spelen, ook bij moeilijke passages (zoals octaaf passages in de stukken van Liszt). Er is namelijk altijd wel even tijd om je handen na de aanslag te ontspannen en met de juiste training scheelt dit een heleboel kramp tijdens het spelen. Ook is spierkracht niet gewenst om de toetsen in te drukken, er is namelijk een veel beter alternatief: de zwaartekracht! Deze twee principes gecombineerd met een voor jou correcte houding achter de piano zorgen ervoor dat je nog jaren zonder lichamelijke klachten ontspannen piano kunt spelen. Dit geldt uiteraard ook wanneer je geen zin hebt om hele moeilijke stukken te spelen.

Ik kan je ook helpen wanneer je graag de stukken die je speelt graag beter wilt leren begrijpen d.m.v. trappen- of vorm analyse, of wilt weten hoe het nou zit met toonsoorten, akkoorden, de kwintencirkel en cadensen. Door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat veel van deze stof vaak veel te moeilijk en dus onbegrijpelijk wordt uitgelegd. Hierdoor lijkt alles vaak veel ingewikkelder dan het eigenlijk is.

Misschien heb je zelfs wel aspiraties om toelatings examen te doen voor een conservatorium. Verschillende leerlingen van mij zijn inmiddels succesvol toegelaten en ik ben dan ook bekend met de geldende eisen en valkuilen. Mocht ik het na een kennismaking met je eens zijn dat dit haalbaar is, dan kunnen we samen een traject opzetten om naar een toelating toe te werken.

Je krijgt bij mij les op een vleugel van Steinway & Sons (model uit Hamburg 1920) van een gediplomeerd docent (zie “biografie” voor details).

Vaak hebben gevorderde musici geen behoefte aan een wekelijkse les, maar kunnen ze na de professionele hulp van een collega-pianist weer een tijd zelfstandig aan de slag. Het is bij mij dan ook mogelijk om losse lessen af te nemen zonder verdere verplichtingen zoals inschrijvingen, opzegtermijnen of “strippenkaarten”.

Wekelijks een half uur les kost € 1028,50 per jaar, verdeeld over 11 termijnen van € 93,50.

Wekelijks een uur les kost € 2057,00 per jaar, verdeeld over 11 termijnen van € 187,00

De opzegtermijn bedraagt een maand en in de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven (iedereen ontvangt een vakantie overzicht voor het hele seizoen).

Losse lessen zonder inschrijving kosten € 33 per half uur.