Patric Barendregt handen
Home Beginners Gevorderden Biografie Meer...
info@patricbarendregt.nl 06 29359636


NIEUW: online les. Wil je meteen beginnen vanuit je eigen woonkamer en zonder wachtlijst? Kijk dan eens op AnnaPatric.nl voor een nieuwe online lesmethode, bestaande uit de gecombineerde leservaring van mij en mijn collega Anna van Nieukerken.

Iedereen kan piano leren spelen, het enige dat je nodig hebt is de motivatie om het te leren en een instrument om zelf thuis te kunnen oefenen. Oefenen hoeft niet lang (voor beginners is 10-15 minuten per keer vaak al voldoende) maar het liefst wel regelmatig (bij voorkeur dagelijks). Maak je dus geen zorgen wanneer je nog geen noten kunt lezen of denkt niet muzikaal te zijn! Alles wat je al wel weet is mooi mee genomen en daar hou ik in de les dan ook rekening mee.

Ook al leren kinderen en jongeren het snelst, je bent nooit te oud om te beginnen. Begin je op latere leeftijd met pianospelen dan ga je hooguit iets langzamer vooruit en wie weet verbaas je jezelf nog wel met wat je allemaal nog kunt leren!

Normaal gesproken krijg je de eerste tijd zo breed mogelijk les: je leert niet alleen van bladmuziek spelen, maar ook van akkoorden schema’s (zogenaamde lead-sheets) of improvisatie, zodat je nog alle kanten op kunt en later nooit iets in handen zult krijgen waarvan je geen idee hebt hoe je het aan moet pakken.

Uiteraard is het leuk om gewoon “lekker liedjes te spelen”, maar ik vind het wel altijd belangrijk dat je “echt” leert spelen. Daar bedoel ik mee dat je technisch goed leert spelen/lezen en ook zelfstandig aan de slag kunt. Op den duur zul je mij dan niet meer nodig hebben, maar dat risico neem ik :-) Dit betekent niet dat je alleen maar toonladders en etudes moet spelen: de liedjes zijn altijd zo leuk mogelijk dus wees niet bang iedereen in huis te vervelen met je saaie oefeningen. Wanneer je dit leuk vindt kan ik je zelfs regelmatig de laatste populaire hits mee naar huis geven.

Wanneer je de basis onder de knie hebt is het eventueel tijd om je te specialiseren op een bepaalde muziekstijl, maar dat hoeft uiteraard niet. Je zult in ieder geval altijd een persoonlijk aanpak krijgen in de les van een volledig gediplomeerde en ervaren docent.

Het is voor beginners aan te raden wekelijks een half uur individueel les te nemen maar in overleg is bijna alles mogelijk.

Wekelijks een half uur les kost € 957,00 per jaar, verdeeld over 11 termijnen van € 87,00.

Wekelijks een duoles van een half uur kost per persoon € 618,75 per jaar, verdeeld over 11 termijnen van € 56,25. N.B. Een duo moet zich samen melden, ik combineer zelf geen leerlingen.

De opzegtermijn bedraagt een maand en in de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven (iedereen ontvangt een vakantie overzicht voor het hele seizoen).